Afbeelding
Foto: Marit Jansen van Galen

Laura van LVEquine: “Dankzij mijn ervaring met paarden, herken ik klachten meteen”

Lokale ondernemer

Laura Vuik is gediplomeerd en erkend craniosacraal therapeut en eigenaresse van LVEquine. Op haar negende is ze begonnen met paardrijden en sindsdien zijn paarden niet meer uit haar leven weg te denken. Ze heeft van haar hobby haar beroep gemaakt, wat het extra leuk maakt, maar ook intensief. Lachend: “De paarden zijn bijna een obsessie. Iets kunnen betekenen voor deze fantastische dieren, vind ik geweldig.

Tekst: Marit Jansen van Galen


Craniosacraal therapie is een holistische methode die voorkomt uit de osteopathie. “Een paard zegt niet waar hij pijn heeft en dat maakt dit werk weleens lastig. Dankzij mijn ervaring en mijn liefde voor paarden, herken ik klachten door de manier waarop het paard reageert. Net als dat mensen naar de fysiotherapeut of osteopaat gaan, heeft een paard ook extra lichamelijke aandacht nodig. Vaak komen de ruiters met een probleem en kan ik deze met een paar behandelingen oplossen. De connectie tussen ruiter en paard wordt beter en het paard zit zichtbaar beter in zijn vel. Ik maak vóór de behandeling en na de behandeling altijd foto’s. Het verschil is vaak enorm, in positief opzicht.”

Zadelmaker
Naast werken als craniosacraal therapeut, is Laura bezig om zich te ontwikkelen tot zadelmaker. “In mijn werk kom ik verschillende klachten tegen en ik ben erachter gekomen dat deze klachten voort kunnen komen uit een te klein of slecht passend zadel. Ik vergelijk het meestal met een schoen. Als je schoen te klein is, krijg je last van je teen. Dan kun je je teen wel laten behandelen, maar de klachten blijven terugkomen, omdat de schoen de oorzaak is. Dit geldt ook voor het zadel van een paard. Doordat ik dit bij mijn bestaande onderneming kan aanbieden, heb je twee vliegen in één klap.”

Werk en hobby
Wanneer je van je hobby je werk maakt, voelt dat volgens Laura niet als werken. “Het voelt meer als een levensstijl”, zegt ze lachend. “Net als dat het voor een paard belangrijk is om de goede balans te vinden, moet ik ook een goede balans vinden tussen het ondernemerschap en mijn privéleven. Ik doe dit werk graag en hele dagen met paarden bezig zijn, is altijd een droom geweest. Ik hoop nog veel te leren in de toekomst en groei door te maken als ondernemer.”

Digitale krant