Afbeelding
Foto: Destiny van Geffen

“Of iemand introvert of extravert is, zie je aan de nagels”

Lokale ondernemer

Al achttien jaar is Laura zelfstandig ondernemer en eigenaresse van Laura’s Nails, een nagelsalon aan huis. Voorheen werkte ze parttime in de zorg, maar na verloop van tijd merkte Laura dat ze haar creativiteit niet kwijt kon. Het verzorgen van nagels leek haar leuk om ‘erbij’ te doen. Het werd zo’n succes, dat ze zich hier volledig op is gaan focussen.

Tekst: Marit Jansen van Galen


“Ik vond de verzorging van mijn nagels altijd al belangrijk, maar door mijn werk in de zorg kon ik niet met lange, gekleurde nagels rondlopen. Wanneer ik dan vakantie had, besteedde ik er extra aandacht aan. Ik werkte bijna dertig jaar in de zorg toen ik een carrièreswitch maakte. Ik ben aan huis de nagels van klanten gaan verzorgen en heb over heel Beveland en Walcheren gereden. Maar al snel kwam ik erachter dat dit niet optimaal werkte. In 2020 zijn we naar Geersdijk verhuisd en in dat huis bleek een perfecte ruimte voor mijn salon te zijn. Daar ben ik nog steeds erg blij mee.” 

Speciale band
Laura heeft een leuke klantenkring opgebouwd en al vele mooie nagels mogen lakken. “Er komen zelfs mensen uit België speciaal naar mij. Zij zijn dan een keer op vakantie geweest in Zeeland, hebben één keer hun nagels bij mij laten doen en waren zo tevreden dat ze steeds terugkomen. Dat hele eind rijden, dat hebben ze voor mij over. Ik vind het bijzonder dat er speciale banden zijn opgebouwd de afgelopen jaren.”

Glitters en neutraal
Het is voorgekomen dat klanten met extreme vragen aan kwamen zetten. Dan brak het angstzweet bij Laura wel uit. “Het is altijd een uitdaging om nagels mooi te maken en gedetailleerde schilderwerken zijn nou eenmaal lastig. Op dit moment zijn de ‘neutrale’ nagels een trend, maar dat verschilt ook per seizoen. In de zomer wil iedereen wat meer uitpakken en zeker de jongere meiden onder ons, durven een felle kleur of glitter wel aan. De afwisseling maakt het leuk.” Volgens Laura zegt een nagel veel over persoonlijkheid. “Of iemand extravert of introvert is, zie je meestal aan de kleur en patronen op een gelakte nagel”, lacht ze.

Hartverwarmend
De onderneemster is tevreden en gaat nog iedere keer met een goed gevoel aan de slag. “Tijdens de coronaperiode hebben klanten mij gemist. Het is hartverwarmend om te merken dat ze, nu er geen maatregelen meer zijn, toch terug blijven komen. Op dit moment kan ik mijn werk goed combineren met mijn privéleven. Ik vind het belangrijk om de balans te houden.”

Digitale krant