Afbeelding
Foto: Marit Jansen van Galen

Smaakpapillen prikkelen bij Pannenkoekerie Schip Ahoy

Lokale ondernemer

Pannenkoekerie Schip Ahoy in Kortgene is deze zomer dé plek om de smaakpapillen te prikkelen en van de welbekende zoete lekkernij te genieten. Jasmijn is manager van het restaurant, gelegen met uitzicht over Delta Marina en het Veerse Meer. “De pannenkoeken vallen bij bezoekers in de smaak, maar de ‘bijzondere soorten’ is voor velen nog een uitdaging.” 

Tekst: Marit Jansen van Galen


Op de bovenverdieping van ‘T Veeruus is sinds kort Pannenkoekerie ‘Schip Ahoy’ geopend. “De naam zegt het al, we hebben een piraten thema”, vertelt Jasmijn. “Een groot deel van de aankleding komt uit het voormalige Arsenaal in Vlissingen. Hierdoor creëren we extra beleving.” 

Positieve reacties
De jonge manager pakte de kans om Schip Ahoy te runnen met beide handen aan. Naast de aandacht voor haar studie aan de HZ University of Applied Sciences, zet ze alles op alles om met een fijn team dit restaurant te laten slagen. “De reacties van bezoekers zijn tot nu toe positief. We zijn geopend van zaterdag tot en met dinsdag en merken dat veel ‘dagjesmensen’ tijdens de lunch een pannenkoek komen eten. De drukste dag tot nu toe was Vaderdag. We hebben grote groepen families mogen ontvangen. Het voordeel bij ons is dat er voor iedereen iets lekkers bij zit. Zoet, hartig, simpel of uitgebreid, er is veel mogelijk.”

Spek en frikandellen
Naast een uitgebreide kaart is de locatie volgens Jasmijn ook een succes. “Allereerst heb je hier een prachtig uitzicht omdat je over het water heen kan kijken. Mensen die aanmeren met de boot schuiven met regelmaat aan, maar ook inwoners uit Kortgene weten ons te vinden.” Op de vraag welke pannenkoek het meeste wordt gekozen, begint ze te glimlachen. “De traditionele pannenkoek met spek is en blijft populair. Maar er staan ook pannenkoeken op de kaart zoals De Matroos met aardbeien vanille-ijs en slagroom, persoonlijk is dit mijn favoriet. Bij volwassenen valt De Zeerover in de smaak, met geitenkaas, appel en walnoten. De grootste uitdaging ligt bij Het Kanon, een pannenkoek met frikandellen, mayonaise, curry en ui. Bezoekers hebben er zo hun bedenkingen bij, maar zij die het aandurven zijn erg positief over de smaakcombinaties. Ook bieden we kinderen de mogelijkheid hun pannenkoek zelf te versieren. Het is leuk om te trotse gezichten te zien als ze het resultaat bekijken.”  

Pop-up
Schip Ahoy is een pop-up restaurant en samen met haar team gaat Jasmijn de komende tijd aankijken of het restaurant voor langere tijd in de smaak valt. “Ik heb ideeën genoeg en ik weet zeker dat we hier een groot succes van maken en mensen verblijden met nieuwe smaaksensaties.”

Digitale krant