Afbeelding

Koud biertje of thee?

Column

Na een vrije dag begin ik weer met een middagdienst. Ik lees wat er gebeurd is tijdens mijn vrije dagen. Mail lezen en beantwoorden... Dan gaan mijn collega en ik naar buiten. We behandelen een aanrijding, halen camerabeelden op van een verdachte situatie en nemen twee getuigenverklaringen op. Het is één van de eerste mooie dagen van het jaar en mensen zitten buiten op de terrassen. We krijgen een melding van een ruziënd stel bij een horecagelegenheid. Als we aankomen, worden we aangesproken door de eigenaar. Hij vertelt ons dat de twee net weg zijn en dat ze behoorlijk dronken waren. We maken een zoekslag, maar kunnen ze niet meer vinden.


Rond 17:00 uur krijgen we een melding van een ruzie tussen twee mannen. Het adres is ons bekend en ook de soort melding komt overeen. Als we de straat in rijden zien we twee mannen, druk gebarend, tegenover elkaar staan. De ene herkennen we als de bewoner en ook de andere is geen onbekende van ons. Vreemd: “Dit zijn toch vrienden van elkaar? Als we ze aanspreken merken we dat ze allebei hartstikke dronken zijn. Waarover de ruzie uiteindelijk ging is ons niet duidelijk geworden. Wel dat ze gezellig aan het bier zaten, ruzie kregen, er een handgemeen ontstond en dat ze al duwend en scheldend op straat terechtkwamen, waarna buurtbewoners ons belden. We hebben tegen de mannen gezegd naar huis te gaan en de zaak uit te praten als ze weer nuchter zijn.

Bijna einde dienst, als we naar een onwel geworden meisje worden gestuurd. Als wij erbij komen is de ambulance er ook al, en ligt zij erin. Ze had bij vrienden een barbecue gehad en te veel en alles door elkaar gedronken, is de conclusie van de verpleegkundige. Ze wordt voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis.

Na mijn werk rij ik terug naar huis en ik kan me nu al verheugen op een koud biertje. Als ik in de woonkamer kom, vraagt mijn vrouw hoe mij dag was en wat ik wil drinken. Ik twijfel nog tussen Tripel of Blond. Ondertussen denk ik aan mijn net afgelopen dienst en zeg tegen haar: “Doe maar thee.”

Michele D’Olivo
Wijkagent

Digitale krant