Afbeelding
Foto: The Cartoon Factory

De politie is alert op woninginbraak, jij ook?

Actueel

Naar de intocht van de Sint? Pas op voor inbrekers! Binnenkort komt Sinterklaas weer naar ons land. Ga je naar de intocht van Sinterklaas of misschien een weekendje weg? Licht de buren in, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden.


Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. In het donker zijn ze minder zichtbaar en kunnen ze makkelijker hun gang gaan. Maar ook de middaguren zijn favoriet bij inbrekers. Dus wees alert, want de gelegenheid maakt de dief! Op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak vind je filmpjes die je op weg helpen om inbraak te voorkomen. 

Tips van bewoners:

1. Doe alsof je thuis bent, ongeacht of je een paar uur, paar dagen of weken weggaat. Laat koffiekopjes staan en zorg voor een bewoonde indruk door automatische verlichting. 

2. Sluit ramen en deuren en doe alles op slot. Vergeet het tuinhek en de schuur niet. Ook als je alleen even boodschappen doet of de hond uitlaat.

3. Laat sleutels nooit aan de binnenkant van de deur zitten en hang er geen adreslabel aan.

4. Leg waardevolle spullen uit het zicht. 

5. Heb je struiken rond je huis, zorg dan dat die gesnoeid zijn. 

6. Zorg dat er geen ladders, containers of andere spullen in je tuin zijn die een inbreker kan gebruiken. 

7. Start een buurtpreventiegroep in jouw buurt, bijvoorbeeld via Whatsapp. 

8. Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Kijk hiervoor op politiekeurmerk.nl. Hier staan uitgebreide preventietips voor bewoners. Verschillende inboedelverzekeringen geven korting als je huis PKVW-gecertificeerd is. 


112, daar vang je boeven mee!
112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om criminelen op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Dan komt de politie met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat agenten de verdachte nog vinden.

Digitale krant